Fly Drive Macedonië

Fly Drives vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Fly Drives.

Vergelijk Fly Drives

Ontdek met een fly drive in Macedonië Griekenland op zijn veelzijdigst

Een fly and drive in Macedonië maak je in een gebied dat zich uitstrekt over heel Noord-Griekenland. In deze geboorteregio van Alexander de Grote heeft zich een groot deel van de Griekse geschiedenis afgespeeld. Boek je een vakantie in Macedonië als fly drive? Dan heb je de vrijheid om de Griekse oudheid op geheel eigen tempo te ontdekken. In het noorden van Griekenland kom je eveneens oog in oog te staan met de Olympus, maar strijk je ook neer aan enkele van de mooiste stranden van heel het land.

Populaire Fly Drives

Van eeuwenoude steden tot unieke natuurgebieden

Het noorden van Griekenland barst van de bezienswaardigheden. De grootste stad van Macedonië is Thessaloniki. Zijn symbool, de Witte Toren, diende vroeger als verdedigingstoren en gevangenis. Ook Kavala met zijn oude stadsgedeelte is leuk om tijdens een fly and drive in Macedonië te bezoeken. Met een bezoek aan Pella betreed je de geboortegrond van Alexander de Grote. Voor natuurliefhebbers is er het Meer van Kerkini, waar zich vooral tal van vogels ophouden. Strand vind je op schiereiland Chalkidiki, of op het eiland Thassos. Het water is zó helder, dat de bodem perfect zichtbaar is.

Winkelen tijdens je fly and drive in Macedonië

Grieken hechten veel belang aan hun uiterlijk en dat zie je onder andere terug in de winkelstraten. Niet alleen is het aanbod aan winkels ontzettend breed, het is er ook een kwestie van zien en gezien worden. In de regio Macedonië geldt dat nog meer dan in de rest van Griekenland. De beste plek om te winkelen is Thessaloniki. Het winkelen in en rond de hoofdstraat Tsimiski wissel je af met een koffie in één van de vele cafés die de stad rijk is. Bestel er de typische zoetigheid ‘trigona panoramatos’ bij.

Schuif aan en probeer enkele van de tientallen Griekse mezedes uit

Grieken houden van veel en lekker eten. Het liefst doen ze dat in gezelschap. Een Griek zal zelden een bord voor zichzelf bestellen. In plaats daarvan deelt hij tal van mezedes met zijn tafelgenoten. Een mezes is een klein gerechtje of hapje, dat je een beetje kunt vergelijken met Spaanse tapas. Doe hetzelfde als de locals en probeer tijdens je fly drive in Macedonië veel verschillende dingen uit. Grieken zijn echte vleeseters, maar eten veel meer dan alleen dat. Ook als vegetariër kun je hier prima uit de voeten.

Op vakantie naar Macedonië: een fly drive naar een heel ander stukje Griekenland

Wie voor zijn vakantie naar Macedonië een fly drive boekt, kan erop rekenen met een heel ander Griekenland kennis te maken dan hij gewend is. Een fly drive in Macedonië betekent dat je het authentieke Griekenland met een flink vleugje Balkan zal ervaren. Macedonië is één van de meest onontdekte streken van het land, wat een rondreis nog leuker maakt. Ontdek voor weinig geld steden vol historie, dorpen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en rijkbegroeide natuurgebieden waar je longen zich vullen met verse zuurstof.

Fly Drives vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Fly Drives.

Vergelijk Fly Drives

Blog

© 2024 — flydrivedirect.nl — development by Harris Software