Fly Drive Sardinië

Fly Drives vergelijken

Vergelijk 8 verschillende Fly Drives.

Vergelijk Fly Drives

Een fly and drive naar Sardinië, mengelmoes van culturen

Op Sardinië een fly drive vakantie vieren is een perfecte keuze. Het eiland is na Sicilië het grootste van de Middellandse Zee en staat onder andere bekend om zijn hagelwitte zandstranden en azuurblauwe zee. Tijdens je fly drive op Sardinië voel je meteen dat het eiland een bijzondere identiteit heeft. Veel veroveraars hebben hier in het verleden voet aan de grond gezet. Je merkt dit terug in de keuken, maar ook in de taal. Boek een fly en drive naar Sardinië en ontdek er de Italiaanse, Spaanse, Oosterse en Noord-Afrikaanse invloeden.

Populaire Fly Drives

Een fly & drive is de beste manier om het eiland te ontdekken

Boek je een fly drive naar Sardinië, dan vlieg je in twee uur rechtstreeks naar dit eiland van jouw keuze. Ondanks dat het openbaar vervoer er redelijk goed geregeld is, blijft een huurauto de allerbeste manier om je weg door het eiland te banen. Veel toeristische trekpleisters zijn namelijk niet bereikbaar met openbaar vervoer. Boek je je vakantie naar Sardinië als fly drive, dan reis je op eigen tempo waar en hoe je wilt. Tussen de grote steden rijden overigens treinen en tussen de kleine dorpen bestaan busverbindingen.

Dit moet je echt zien tijdens je fly drive op Sardinië

Wanneer je rondrijdt op Sardinië, word je op veel plekken geconfronteerd met de zogeheten nuraghe. Er zijn maar liefst 7000 exemplaren van deze kegelvormige bouwwerken. De mooiste, Nuraghe Su Nuraxi, vind je in het plaatsje Barumini in het zuiden van het eiland. Bezoek tijdens je fly and drive door Sardinië ook zeker de druipsteengrotten van Neptunus, de Grotte di Nettuno. Je zult je er verbazen over de imposante stalactieten en stalagmieten. Urenlang slenteren in smalle steegjes doe je in hoofdstad Cagliari. Castello is het oude gedeelte van de stad.

Aan tafel in Sardinië: een fly drive met lekkernijen in overvloed

Net als in de rest van Italië lik je ook in Sardinië je vingers af bij het eten dat geserveerd wordt. In het binnenland wordt de menukaart gedomineerd door vlees. Porceddu, geroosterd speenvarken, is er de echte specialiteit. Kruiden als rozemarijn, tijm en venkel vergezellen het. Langs de prachtige kust schuif je aan bij een van de vele visrestaurants in de schilderachtige haventjes. Bestel er bijvoorbeeld een heerlijke pasta vongole, een pasta met schelpdieren. Ook tegen de kazen en de wijnen van het eiland kun je geen nee zeggen.

Bezoek één van Italië’s uniekste plekken met een fly en drive naar Sardinië

Sardinië is een pure, authentieke bestemming waar van massatoerisme geen sprake is. Een bestemming voor cultuur- en natuurliefhebbers, maar ook voor zonaanbidders. Veel plekken langs de 1800 kilometer lange kuststrook doen je zelfs denken aan Caribische bestemmingen. Een fly en drive op Sardinië betekent een vakantie in één van de vijf zogenoemde ‘blue zones’ van de wereld. Een blue zone is een gebied met een dagelijkse levenswijze die waardoor de bewoners gezonder, vitaler en langer leven. Adopteer de mediterrane levensstijl en doe er je voordeel mee!

Fly Drives vergelijken

Vergelijk 8 verschillende Fly Drives.

Vergelijk Fly Drives

Blog

© 2024 — flydrivedirect.nl — development by Harris Software