Fly Drive Oman

Fly Drives vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Fly Drives.

Ontdek een fascinerend sultanaat met een fly drive in Oman

Oman is de oudste onafhankelijke staat van de Arabische wereld. Het sultanaat ligt ten zuidoosten van Saoedi-Arabië. We weten maar weinig van dit gastvrije land. Een fly and drive naar Oman is niet alleen een veilige, maar ook een out of the box vakantie die dankzij aanbiedingen van diverse reisorganisaties tegen een aantrekkelijke prijs kan worden geboekt. Vier je in Oman je fly drive vakantie, bereid je dan voor op honderden kastelen, forten en interessante overblijfselen. Wie genoeg tijd heeft, boekt een fly drive naar Oman en Dubai.

Oman als fly drive bestemming bij uitstek voor avonturiers

Na een vlucht van ruim zeven uur vanaf Amsterdam land je op de internationale luchthaven van hoofdstad Muscat, waar je huurauto voor je klaarstaat. Alleen per auto ervaar je de ultieme vrijheid en de mogelijkheid om echt alles te zien wat je wilt. Wadi’s zijn meestal per gewone auto bereikbaar, maar wil je tijdens je fly and drive in Oman wat ruigere, bergachtige gebieden bezoeken, dan wordt een 4WD aangeraden. Zo kun je ook offroad rijden.

Bezienswaardigheden om bij weg te dromen

De eerste bezienswaardigheid van formaat tref je direct in hoofdstad Muscat: de Grand Mosque heeft een architectuur om je ogen bij uit te kijken. Een andere stad die je zeker in het programma van je fly drive door Oman wilt opnemen, is Ibra. Deze oude handelsstad telt een aantal prachtige kastelen en moskeeën. Ook wat natuur betreft zit je in Oman met een fly drive goed. De mooiste wandeling van je rondreis maak je in de Wadi Shab, waar je kristalhelder water en bijzondere rotspartijen ziet.

Een fly drive door Oman en Dubai

Heb je genoeg tijd voor je reis en ben je benieuwd wat het Midden-Oosten nog meer voor je in petto heeft? Overweeg dan eens een fly drive door Oman en Dubai. In beide landen zie je zowel oude dorpen als steden met hypermoderne elementen. De souks nemen je mee in de betoverende wereld van 1001 nacht. Dubai is één van de meest imposante steden van de hele Arabische wereld. Per huurauto leer je ook dit land tot in detail kennen.

Genieten van de Omaanse keuken

Tijdens een fly and drive in Oman bestaat er ook over het culinaire aspect geen klagen. Al met een klein budget is het in dit land intens genieten van verse smaken zoals wij die op onze keukentafel niet kennen. De belangrijkste hoofdrolspelers in de Omaanse keuken zijn kip, vis, dadels en komijn. Dadels worden overigens met allerlei ingrediënten gevuld. Probeer er tijdens je fly drive in Oman zoveel mogelijk te proeven! Perziken en abrikozen zijn de meest gegeten fruitsoorten.

Een fly and drive door Oman zal je elke dag verbazen

Het vruchtbare landschap van Oman, dat bezaaid is met historische overblijfselen die terugverwijzen naar de rijke en indrukwekkende geschiedenis van het land, zal je elke dag van je reis verbazen. Het woestijnachtige land is een rustige en stabiele bestemming in het Midden-Oosten. En nog wat bijkomende pluspunten: wildkamperen is overal toegestaan en ook kamelensafari’s ontbreken niet aan het totaalplaatje. Meer is er niet nodig om je te overtuigen, toch?

Fly Drives vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Fly Drives.

Blog

© 2024 — flydrivedirect.nl — development by Harris Software