Fly Drive Canarische Eilanden

Fly Drives vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Fly Drives.

Een fly drive naar de Canarische eilanden: subtropische bestemming boordevol pracht

Met een fly and drive naar de Canarische eilanden ga je op ontdekkingstocht in een prachtige archipel in de Atlantische Oceaan, voor de westkust van Marokko. De eilanden zijn miljoenen jaren geleden na vulkaanuitbarstingen ontstaan. Sommige vulkanen die je tijdens je fly en drive op de Canarische eilanden treft, zijn ook nu nog actief. De lava heeft gezorgd voor een vruchtbare grond, waardoor jij tijdens je rondreis kunt genieten van de meest uitbundige flora. En die bijzondere afwisseling van landschappen is slechts één reden om de archipel te bezoeken.

De diepgewortelde cultuur van de Canarische eilanden

Wist jij dat de Canarische eilanden soms worden gezien als het gezonken Atlantis? Anderen noemen ze weer de ‘fortuineilanden’, omdat er geen zorgen zouden bestaan. Een gevoel dat je tijdens je fly drive op de Canarische eilanden overigens zeker zult ervaren! Al vóór de jaartelling werden de eilanden bewoond door Afrikaanse immigranten. Toen het Romeinse Rijk viel, vergat men het bestaan ervan. Pas 700 jaar geleden werden ze herontdekt. Gedurende een fly and drive op de Canarische eilanden zie je het belang van tradities en handwerk. Keramiek, borduurwerk en houtsnijwerk zijn kenmerkende producten.

De zeven Canarische eilanden op een rijtje

De Canarische archipel bestaat uit dertien verschillende eilanden, waarvan er zeven bewoond worden. Dit zijn La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en El Hierro. Vanwege de opdeling in twee regio’s vormen zowel Santa Cruz de Tenerife als Las Palmas de Gran Canaria hoofdsteden van de archipel. Tijdens je fly en drive op de Canarische eilanden geniet je van het subtropische klimaat. Dankzij de juiste omstandigheden en vruchtbare grond kan de natuur hier zijn gang gaan. Vier van de in totaal dertien nationale parken van Spanje bevinden zich binnen deze archipel.

Wat je echt niet mag missen tijdens een fly and drive op de Canarische eilanden

Boek je een fly drive naar de Canarische eilanden, dan bezoek je zeker het nationaal park El Teide. Het park in Tenerife dankt zijn bijzondere uiterlijk aan de laatste vulkaanuitbarsting van 1909. De parel van dit beschermde natuurgebied is de El Teide, die maar liefst 3718 meter hoog is. Ook nationaal park Timanfaya op Lanzarote is vanwege zijn woeste, kale landschap de moeite van een bezoek erg waard. Bezoek daarnaast ook de koloniale stad Teguise, en Las Palmas, één van de hoofdsteden van de archipel.

Een fly en drive op de Canarische eilanden: voor actievelingen en natuurliefhebbers

Het zijn voornamelijk de natuurliefhebbers en fervente wandelaars en fietsers die een fly drive naar de Canarische eilanden boeken. De archipel biedt met zijn totale oppervlakte van bijna 7500 km2 een afwisselend landschap boordevol mogelijkheden. Dankzij zijn klimaat wordt de archipel ook regelmatig gebruikt als toevluchtsoord in de koudere maanden. Boek je fly and drive naar de Canarische eilanden met een gerust hart in de wintermaanden om even aan de Nederlandse kou te ontsnappen. Ook in de winter reken je op temperaturen tussen de 15 en 20 graden.

Fly Drives vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Fly Drives.

Blog

© 2024 — flydrivedirect.nl — development by Harris Software